Ενημερωτική συνάντηση του συλλόγου μας με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη

Αγαπητοί συντοπίτες,

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 αντιπροσωπεία του συλλόγου μας “Ενεργοί Πολίτες Κηρίνθου” συνάντησε τον δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, ο οποίος μας υποδέχτηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο της Λίμνης. Γνωστοποιήσαμε στον κ. Τσαπουρνιώτη την πρόθεσή μας να πραγματοποιήσουμε περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις στην κοινότητα Κηρίνθου, λαμβάνοντας ως απάντηση χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες ώστε κάποιες δράσεις να γίνουν σε συνεργασία με τον δήμο. Έπειτα εστιάσαμε στην 3η κατηγορία δράσεων του συλλόγου μας που αφορά την ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας. Πιο συγκεκριμένα, συζητήσαμε: 1) το πρόβλημα της ελλιπούς σήμανσης και έλλειψης διαβάσεων στον κεντρικό οδικό άξονα που διασχίζει την Κήρινθο, ενώ ζητήσαμε ενημέρωση για τα εξής θέματα: 2) Ποιότητα νερού στην Κήρινθο, 3) Παραλιακός δρόμος Κρύας Βρύσης – Αγκάλης, 4) Αντιπλημμυρικά έργα στο ποτάμι. Ο κ. Τσαπουρνιώτης μας ενημέρωσε με μεγάλη λεπτομέρεια για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα, δίνοντας μας και τα σχετικά έγγραφα. Πιο συγκεκριμένα:

1) Διαβάσεις: Μας έφερε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του δήμου. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νεότερα και να έχει το χωριό μας επιτέλους διαβάσεις ώστε μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέλλον.

2) Ποιότητα νερού: Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση νερού που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου 2023 το νερό του χωριού μας είναι πόσιμο. Κατόπιν αιτήματός μας, η ΔΕΥΑ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας μας έστειλε το έγγραφο της ανάλυσης από πιστοποιημένο εργαστήριο το οποίο βρίσκεται στο τέλος του παρόντος άρθρου.

3) Παραλιακός δρόμος Κρύας Βρύσης-Αγκάλης: Έχει ήδη εγκριθεί περιβαλλοντική μελέτη για την χάραξη παραλιακού δρόμου που θα ενώνει την Κρύα Βρύση με την Αγκάλη. Ωστόσο, κατά τα  λεγόμενα του δημάρχου πάντα, το έργο δεν αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα Διαύγεια και μπορείτε επίσης να την βρείτε στο τέλος του παρόντος άρθρου.

4) Αντιπλημμυρικά έργα: Ο δήμος έχει ήδη έτοιμη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του ποταμού Νηλέα και Βούδωρου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί χρηματοδότηση.

5) Νερόμυλος Κρύας Βρύσης: Ο δήμος έχει ξεκινήσει ήδη την μελέτη για την αξιοποίηση του νερόμυλου της Κρύας Βρύσης με σκοπό να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα και να λειτουργήσει ως πολιτιστικός χώρος.

Ο σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά τον κ. Τσαπουρνιώτη που μας υποδέχτηκε στο γραφείο του, αφουγκράστηκε τις ανησυχίες μας και μας ενημέρωσε για τα παραπάνω θέματα. Ευελπιστούμε οι δράσεις του συλλόγου μας σύντομα να συνεισφέρουν έμπρακτα στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στην κοινότητα μας.

Με εκτίμηση,
Ενεργοί Πολίτες Κηρίνθου

(Αν θέλετε να λαμβάνετε όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις μέσω viber, πατήστε εδώ


Μοιραστείτε το:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *